Aannemer-Gooi-logo-nieuw

Draagmuur verwijderen Het Gooi

Heeft u een draagmuur die u wilt laten verwijderen in Het Gooi, dan heeft u daar een specialist voor nodig met bouwtechnische kennis. Elke draagmuur vervult namelijk een belangrijke draagfunctie in uw woning en zonder deze muur zou uw woning vroeg of laat instorten. Het is dus ook zeker niet verstandig om zelf met een sloophamer in de weer te gaan en het is niet vreemd dat u een vergunning van uw gemeente nodig heeft als u een draagmuur wilt laten verwijderen. Wij zijn de specialist voor u als het neerkomt op deze klus.

Wij hebben de bouwtechnische kennis en jaren ervaring met het verwijderen van draagmuren in uw omgeving. We maken constructietekeningen en stempelplannen zodat we zeker weten dat we veilig te werk kunnen gaan. Uw draagmuur en de constructie van uw woning is bij ons in goede handen. Hier leest u meer over hoe wij te werk gaan, over hoe u een draagmuur herkent en wat het verwijderen kost. Onderaan de pagina vindt u een contactformulier waarmee u gemakkelijk een vrijblijvende offerte aanvraagt als u een draagmuur wilt laten verwijderen in Het Gooi.

Ga snel naar

Waarom zou u een draagmuur verwijderen in Het Gooi?

Het is dus wel duidelijk dat een draagmuur een belangrijke rol speelt en dat het verwijderen ervan de draagkracht van uw woning op het spel zet. Waarom zou u deze dan toch laten verwijderen? Wij voeren deze klus regelmatig uit en om verschillende redenen. Hier vindt u enkele voorbeelden waarin een draagmuur verwijderen in Het Gooi een grote winst oplevert binnen.

Zelf een draagmuur herkennen

Uiteraard komen wij graag bij u langs om uw situatie te bekijken en te bepalen of uw muur een draagfunctie heeft. Dat doen we sowieso als u besluit dat deze echt verwijderd moet worden en u wilt weten wat de mogelijkheden zijn. Maar tot het zover is, kunt u ook zelf al zien of u een draagmuur wilt laten verwijderen in Het Gooi of dat dit een simpele tussenmuur is. Hier vindt u vier methoden om dat te beoordelen.

Bekijk de bouwtekeningen: Het eerste wat u doet is de bouwtekeningen erbij halen. Heeft u deze, dan is het gemakkelijk om te zien of de muur een draagfunctie heeft. Dat staat namelijk duidelijk op de tekeningen aangegeven. Zoekt u om een second opinion, dan weet u ons te vinden.

Hoe dik is de muur? Draagmuren moeten sterk zijn en een groot gewicht kunnen dragen. Daarom zijn ze vaak gemaakt van een massief materiaal, zoals steen of betonnen blokken. Is de muur dunner dan 10 centimeter, dan is deze niet krachtig genoeg en is het geen draagmuur. Als de muur dikker is dan 10 centimeter, dan is het waarschijnlijk wel een draagmuur.

Op de muur kloppen: Omdat draagmuren massief en sterk zijn, klinken ze anders als u erop klopt. Klinkt uw muur hol, dan is het geen draagmuur, maar waarschijnlijk een muur van platen die tegen een frame zijn aangebracht. Klinkt uw muur massief, dan is het mogelijk wel een draagmuur, omdat dat het geluid is van steen en beton.

Wat ziet u boven? Als laatste kunt u de muur nog volgen naar boven om te kijken wat er precies op ligt. Dit kunnen balken zijn van de vloer van de bovenverdieping, maar ook het dak of een andere muur. Draagt de muur iets, dan wordt de draagfunctie ervan snel duidelijk. Het is tijd om de specialisten in te schakelen en het verwijderen van uw draagmuur in Gooi in werking te zetten.

Waarom een draagmuur verwijderen?

Als een draagmuur zo belangrijk is voor de constructie van de woning; waarom zou ik hem dan laten verwijderen, vraagt u zich wellicht af. Hieronder sommen we de meest voorkomende redenen op om een draagmuur te laten verwijderen:

Wilt u een draagmuur laten verwijderen in Het Gooi? Wij klaren de klus binnen een dag!

Draagmuur verwijderen in Het Gooi

Wilt u een draagmuur laten verwijderen in Het Gooi of omstreken? Wij verwijderen al bijna 30 jaar draagmuren in o.a. Blaricum, Naarden, Laren en Huizen. Draagmuren verwijderen is voor ons dagelijkse kost, en wij gaan geen uitdaging uit de weg! Wij hebben alle certificaten om uw draagmuur in Het Gooi vakkundig te verwijderen. Ook beschikken we over ervaren vakmensen en de beste materialen en machines.

Vrijblijvende offerte?

Zo gaan wij te werk

Het daadwerkelijke verwijderen van uw draagmuur neemt niet meer dan een dag in beslag. Daar gaat wel een langere tijd aan voorbereiding aan vooraf. Deze voorbereiding is van groot belang voor het succes van de werkzaamheden en ook voor het aanvragen van de vergunning bij uw gemeente. Hier omschrijven we de vier stappen die we ondernemen als we een draagmuur gaan verwijderen in Het Gooi.

1. Voorbereiding en offerte

We komen eerst bij u langs om uw situatie te beoordelen. We bekijken uw bouwtekeningen, luisteren naar uw wensen en maken samen een plan. Aan de hand daarvan kunnen we een offerte voor u opmaken waarin u exact ziet wat het verwijderen van uw draagmuur u gaat kosten. Accepteert u deze offerte, dan maken we de constructietekeningen die nodig zijn om deze klus veilig en vakkundig uit te voeren.

Sloopwerkzaamheden

2. Vergunning aanvragen

Met deze constructietekeningen gaat u naar de gemeente om uw vergunning aan te vragen. Deze is altijd nodig als er veranderingen in de constructie van een woning gemaakt moeten worden. Dat is vastgelegd in de Wet Algemene Bepaling Omgevingsrecht. We zorgen ervoor dat u alles heeft waarmee deze vergunning snel kan worden verstrekt. Heeft u hem binnen, dan kunnen we door naar de volgende stap.

3. De draagfunctie opvangen

De dag dat we uw draagmuur gaan verwijderen in Het Gooi is aangebroken. We zorgen er eerst voor dat de draagfunctie van de muur op een andere tijdelijke manier kan worden opgevangen. Dat wordt gedaan met stempels, stalen balken, en daarvoor hebben we een stempelplan gemaakt. Als deze correct zijn aangebracht en we er zeker van zijn dat ze het gewicht kunnen dragen dat uw muur normaal ook draagt, beginnen we met het slopen.

Tijdens-de-verbouwing

4. Uw draagmuur wordt gesloopt

We verwijderen uw muur, vangen het puin op en voeren het af en plaatsen daarna een permanente constructie waarmee de draagkracht niet op het spel gezet wordt. We zorgen dat we alles netjes achterlaten en dat er geen puin en stof meer rondslingert. Daarna gaat u verder met het inrichten van uw nu schitterend ruime kamer.

Balken plaatsen draagmuur verwijderen

De gehele muur vervangen of een gedeelte

Voordat u contact opneemt met specialisten zoals wij, moet u bepalen wat u precies wilt dat we met uw draagmuur doen. U kunt de gehele draagmuur laten verwijderen in Het Gooi, maar ook een gedeelte. Dan maakt u bijvoorbeeld een grote doorgang, maar bewaart u de scheiding tussen de twee kamers. Het is vaak lastiger om een gedeelte van de muur te verwijderen dan de volledige muur. Dat komt doordat de berekeningen dan ingewikkelder worden en we exact moeten inschatten hoeveel gewicht we moeten opvangen van het gedeelte dat we verwijderen en hoeveel de resterende muurstukken kunnen blijven dragen. Ook dat doen we graag voor u, want wij hebben de kennis en ervaring om dat te doen.

Hoeveel kost het verwijderen van een draagmuur?

De exacte kosten voor het verwijderen van een draagmuur zijn te specifiek om hier te kunnen geven. Deze hangen af van factoren zoals de lengte van de muur, de dikte van de muur en hoeveel van de muur u wilt laten verwijderen. Hoe arbeidsintensiever de klus, hoe hoger de prijs. Is het een standaard klus en zijn er geen complicaties, dan kost een draagmuur verwijderen in Het Gooi gemiddeld €900 per strekkende meter muur. Daarmee kunt u alvast een inschatting maken van de mogelijke kosten die u moet betalen voor het verwijderen van uw draagmuur.

Offerte aanvragen draagmuur verwijderen

Het contactformulier hier beneden gebruikt u om een offerte op te vragen als u uw draagmuur wilt laten verwijderen in Het Gooi. U vertelt ons in zoveel mogelijk detail wat u nodig heeft, en wij maken binnen 24 uur een offerte waarin u exact ziet wat u waarvoor betaalt. Er zijn geen onverwachte uitgaven of verborgen kosten waar u later mee geconfronteerd wordt. U beoordeelt de offerte en bepaalt vervolgens zelf of u daar verder mee wilt of niet.

U vindt onderaan deze pagina ook een telefoonnummer die u gebruikt als u liever eerst een adviserend gesprek heeft met een van onze deskundige medewerkers. Misschien heeft u nog vragen of wilt u om een andere reden persoonlijk met iemand spreken. Een draagmuur verwijderen in Het Gooi moet door specialisten gedaan worden en wij zijn dan dé aangewezen keuze voor u. Neem daarom hoe dan ook contact op met ons, maak uw wensen bespreekbaar en wij zorgen ervoor dat uw open leefruimte ook een feit wordt gemaakt.

Aannemer Gooi

Proces offerteaanvraag

  1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk.
  2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag.
  3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.